В него служители на дружеството, ще дават информация как бързо и

...
В него служители на дружеството, ще дават информация как бързо и
Коментари Харесай

Центърът за градска мобилност в София пуска тази събота и неделя ретро трамвай

В него чиновници на сдружението, ще дават информация как бързо и елементарно може да се издаде годишна абонаментна карта

Центърът за градска подвижност пуска тази събота и неделя от 11.00 до 13.00 часа ретро трамвай по маршрут от колелото на Съдебната палата до пл. „ Йорданка Николова “. В него чиновници на сдружението ще дават информация по какъв начин бързо и елементарно може да се издаде годишна абонаментна карта от каса или през онлайн платформата на ЦГМ, а който желае, може да зареди на място своята карта.

Едногодишната персонализирана абонаментна карта е един от най-търсените транспортни документи за пътешестване. С нея пътуването излиза по 1 лев дневно (общо 365 лева) за всички линии на наземния превоз и метрото, без значение от броя на пътуванията. Тя дава още благоприятни условия: гратис потребление на буферните паркинги, както и 50 на 100 понижение за спектакли на Младежкия спектакъл.

Само за един месец от началото на тази година съвсем 7 000 души избраха да заредят годишна абонамента карта.

Пътниците могат да изберат дали да платят годишната картата и на две вноски, или еднократно. Абонаментните карти мога да се заредят или да се купят нови както непосредствено от каса на ЦГМ, по този начин и през онлайн платформата на сдружението.

В ретро трамвая ще има и специфична опция за най-малките, които ще получат безвъзмездни карти за пътешестване в цялата градска мрежа. Условието е да са до 7 години, а родителите им да показват копие от удостоверението или акта за раждане, с цел да се попълнят данни. Децата пътуват в публичния градски превоз в страната с издадена карта за гратис пътешестване по пример на транспортното министерство. Картите, които са поименни и без фотография, са и застраховка, при положение на транспортно произшествие. Те са със период на годност една година от датата на тяхното издаване или до навършване на 7-годишната възраст на детето.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР